qrk0ftcy0alz8x8p1qazs8i6mqf3fw

Van Berkel – Aanhangwagens Veghel

Al ruim 40 jaar een begrip in de regio

1974

Hurkmans Autoschade

In 1974 opende Gerard Hurkmans voor het eerst de deuren van zijn eigen onderneming in Mariaheide. In korte tijd werd Autoschade Hurkmans een begrip in de regio en nu, 44 jaar later, geniet eigenaar Gerard nog steeds van zijn werk. Het 40-jarig jubileum van zijn bedrijf heeft hij in 2014 samen met zijn klanten gevierd d.m.v. diverse leuke acties.

“Ik weet nog goed hoe ik in dit vak belandde”, vertelt Gerard Hurkmans. “Ik was 17 toen ik mijn eerste schadeauto herstelde. Ik werkte bij een bedrijf in Veghel en kreeg het eerste halfjaar niet eens salaris. Toch is daar de liefde voor het vak ontstaan.” Na zijn diensttijd werkte Gerard nog enkele jaren in loondienst en startte kort daarna zijn eigen onderneming.

Mariaheide
1978

Een sprong in het diepe

Na vier jaar vroeg de FOCWA Gerard om lid te worden, een jaar later zat hij in de “Raad van Afgevaardigden” en in 2014 als bestuurslid in het bestuur van de Focwa voor de onafhankelijke schadeherstelbedrijven. “Ik vertegenwoordig hierbij ca. 600 bedrijven. Daarnaast heb ik sinds april 2015 plaatsgenomen in het Algemeen Bestuur van de Focwa”.

 

Algemeen Bestuurslid FOCWA
1979

Verhuizing naar De Dubbelen

In 1979 heeft is Autoschade Hurkmans verhuisd van Mariaheide naar een nieuw pand op De Dubbelen in Veghel. Hiermee werd het bedrijf moderner en voldeed meer aan de eisen die in die tijd werden gesteld aan schadeherstel.

In 2007 is het pand op De Dubbelen volledig verbouwd en zijn kantoor en werkplaats volgens de nieuwste normen ingericht. De werkplaats voldoet hiermee aan de nieuwste kwaliteitseisen en hierdoor heeft Autoschade Hurkmans zich verder gespecialiseerd  in de nieuwste technieken.  Inmiddels heeft Hurkmans verschillende keurmerken behaald (waaronder dat van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en anno nu word nog steeds veel geinvesteerd in scholing en opleiding. “Wij zijn aanpakkers, wat wij doen, doen we goed. Daarnaast is communicatie met de klant heel belangrijk. Behulpzaamheid, eerlijkheid en kwaliteit, dat zijn de belangrijkste zaken in ons werk” Aldus Gerard.

Nieuw pand op De Dubbelen in Veghel
2015

Autoverhuur

Gerard: “Ik wil vooruit blijven kijken en daarom zijn we sinds oktober 2015 ook met autoverhuur gestart onder de noemer Autohopper. We merkten regelmatig dat hier toch ook echt behoefte aan was in Veghel en omstreken en is hiermee een mooie aanvulling op onze serviceverlening”.

2016

Oprichting CarCampRepair

Om de marktpositie van vakkundige, betrouwbare en professionele schadeherstellers te stimuleren, hebben een aantal erkende autoschadeherstelbedrijven mede op initiatief van Gerard, de handen ineengeslagen voor het opzetten van stichting CarCampRepair (CCR). Een sterk, landelijk samenwerkingsverband van schadeherstellers die gespecialiseerd zijn in onderhoud, reparatie en schadeherstel van campers, caravans en aanhangers. Zie ook de website http://www.carcamprepair.nl. 

2017

Erelid FOCWA Schadeherstel

Als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de vereniging is Gerard in oktober 2017 benoemd tot erelid van FOCWA Schadeherstel. Quote van FOCWA: “zijn bijdrage aan FOCWA Schadeherstel is van onschatbare waarde geweest en wij zijn hem daarvoor zeer erkentelijk”.

2018

Overname Van Berkel Aanhangwagens

In januari 2018 heeft Autoschade Hurkmans Van Berkel Aanhangwagens overgenomen met behoud van de bedrijfsnaam. Van Berkel Aanhangwagens is al meer dan 37 jaar een begrip in Veghel en omstreken op het gebied van verkoop, service en onderhoud van aanhangwagens. Sinds 1 januari is daar ook verkoop, onderhoud en keuring van paardentrailers aan toegevoegd en zijn officieel dealer geworden van Anssems, Hulco, Humbaur en Cheval Liberté.

Van Berkel Aanhangwagens